Служебният премиер Гълъб Донев отбеляза във връзка с внесеното искане от

...
Служебният премиер Гълъб Донев отбеляза във връзка с внесеното искане от
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Дали ВСС в сегашния състав може да излъчи нов главен прокурор?

Служебният министър председател Гълъб Донев означи по отношение на внесеното искане от членове на Прокурорската колегия във Висшия правосъден съвет за премахване на основния прокурор Иван Гешев, че не би желал да разяснява отстраняването на една персона, било то и на основния прокурор.

" Преди всичко би трябвало да се съсредоточим върху институциите в страната. Главната прокуратура е една от тези институции, които въплъщават държавността.

Ако върнем малко по-назад лентата, ще си напомним, че през годините служебните държавни управления - и през 2021 година, и предходната година, и в този момент, внесохме законопроекти, които да регламентират механизма за надзор на основния прокурор. Това е същинският спор, който би трябвало да съществува в обществото, с цел да се реши от народните представители каква би трябвало да бъде правосъдната промяна, която чакат българските жители, с цел да върнат доверието си в институциите ", означи Гълъб Донев.

Във връзка с възможното сформиране на постоянно държавно управление служебният министър председател разяснява, че се надява това да се случи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР